dimecres, 29 de juny del 2011

Segon i tercer dia d'intercanvi

Vaja muntanyes!!!!!
Dimarts 28 de Juny començarem amb la primera ruta. 8.30 presentació dels alumnes, a les 9 ens posarem en marxa, i ens aturarem al parc de Sant Salvador on el Senyor Pere Plans (especialista  en la producció de taps de suro) ens va il·lustrar amb el seus coneixements. Seguidament vam començar a pujar les primeres rampes direcció a la ruta de les ermites del Romànic "Selvàtic".
Dia calorós de pronòstic reservat. Quèiem com a mosques (dins una ombra d'un metre quadrat n'hi cabíem prop de vint). Però poc a poc ens vam anar aclimatant, i una vegada adaptats al medi sa maquinària començà a funcionar.
Vam arribar a l'ermita i castell de Farners, lloc tradicional de reunió dels  autòctons, on vam berenar i vam poder gaudir d'unes meravelloses vistes, guanyades a cop de suor després d'una interminable pujada (alguns volien quedar a la roca de l'avi sota la consigna de "allò eren ombres").
Després de passar per la petita ermita de Santa Victòria de Sauleda, vam arribar a l'ermita de Sant Pere Cercada on vam dinar i vam gaudir de la fantàstica frescor que ens proporcionaven els seus gruixuts murs Romànics.
Després de veure una demostració de com es pela l'alzina surera, aprofitament tradicional forestal de la comarca, ens dirigirem al punt àlgid de la jornada; l'infernal ascensió a l'ermita d'Argimon on ens esperaven (en un final apoteòsic) una nodrida representació de pares que ens van deleitar amb una meravellosa Barbacoa.
Després d'una dutxa "express" vam dormir sota un mantell d'estels...............................fins demà.
Dia 29 de juliol dia de Sant Pere i Sant Pau ens varem aixecar contemplant una impressionant vista lleugerament contaminada per la calitja. Berenarem ràpidament i iniciarem el descens de la muntanya; fent una ruta llarga i preciosa , alternant sol i ombres, camps de blat i gira-sols,  hem arribat a Girona sense tocar pràcticament asfalt. Una vegada arribats a Girona, hem visita el parc Tecnològic de la UDG on hem presenciat una exhibició de robòtica submarina. Després hem anat a dutxar-mos a una escola i un cop dinats hem fet una volta pel barri antic de Girona amb un tren turístic. Molt interessant.
A les 19.00 hem arribat a Santa Coloma i cadascú a ca seva i Déu a la de tots..........demà més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada